Polecam zapoznać się z cenami w tabeli: http://potreningu.pl/diety/artykuly/981/najlepsze-zrodla-bialka-i-jego-ceny http://static.potreningu.pl/gallery/2012/0721/249_ef6a7162d2fdab3cf50fd307a4a659f5.jpg Zmieniony przez - Bull w dniu 2012-09-06 14:34:31
[...] lepiej twaróg i to tłusty lub półtłusty - otręby wywal - tłuszczu więcej co najmniej 75g, tutaj polubisz jeść tłusto - lejdies nie jedzą piersi z kurczaka, są cenniejsze źródła białka, jak już od czasu do czasu chcesz chudego mięsa to raczej indora bierz, a tak wo ogóle nie zapominaj o tłustych rybkach- śledzie, sardynki, łososie dzikie(ale [...]
Uomatkozcórką, jakie są lepsze źródła białka oprócz kurczaka i indyka? Tłuste ryby jem, dziś wyjątkowo nie, ale z 5 razy w tygodniu wychodzi. A tłuszcz właśnie stopniowo teraz wprowadzałam, olej lniany używam, bo lubię, a Wy byście sugerowały jakiś inny? Używam też rzepakowy, ponoć oliwa północy. Z tym nabiałem mnie zabiłyście, bo ja bez białego [...]
Czemu nie jesz żółtek? Biednie z tłuszczami, natomiast węgli jesz, nie wiadomo po jaka cholerę, 7g/kg. Monotonne to w cholere, są tez inne źródła białka i węgli, jak ryż+kurczak. Skoro finanse stoją różnie, możesz jeść wieprzowinę, czasem można dostać taniej ryby, a tu nic. Jak stoisz z warzywami i owocami? Jesz je w ogóle? Poza tym, powiedz mi, [...]
Wiesz ,że białka z ryżu, makaronu , kaszy itp się nie wlicza do bilansu ? A jaki jest powód nie wliczania ich do bilansu? Co prawda, traktowanie ich, jako bazowego źródła białka nie jest dobrym pomysłem, nie zmienia to jednak faktu, że należy je do bilansu wliczyć.
Twoja dieta w sporym udziale bazuje na nabiale. Ogranicz jego ilość na rzecz innych źródeł białka. Jogurt naturalny, czy ser zółty, jako dodatek-ujdzie, jak źródło bazowe-niekoniecznie. Podobnie z chlebem, są inne źródła węgli. Tłuszczu brak. Warzyw to istotna czesc diety, wiec jedz ich solidne ilosci, a nie jedynie "jakas salatke do obiadu".
[...] makaron tylko pełnoziarnisty jak już surówki kupne ogranicz, rób swoje i ich nie wliczaj, kupne często są słodzone szynek kupnych nie jemy w posiłku nr. 1 i 2 brak dobrego źródła białka - kurczak też nim nie jest masło orzechowy - musi być bez cukru - raz na jakiś czas możesz, ale musisz w każdym posiłku mieć białko, a chleb z masłem jego nie [...]
[...] innym źródłem białka. Nie jesteś dzieckiem, by Cię prowadzić za rękę i palcem wszystko pokazywać. Skoro brakuje dobrej jakości tłuszczu, to dodajesz do diety jego źródła, czy to oliwa, czy orzechy, czy inne temu podobne. Źródła pokarmowe warte zainteresowania są bardzo ładnie opisane zarówno na forum, jak i na serwisie potreningu.pl. [...]
Nie powinno się nabiału traktować jako głównego źródła białka w diecie. Wielu dodaje do śniadania szklanke mleka, chodz na redukcji jest odradzane. Często na kolacje ja np. zjadam twaróg.
Skup sie na mniej przetworzonych zrodla bialka, jak swieze mieso, ryby, nabial a nie na puszkach. Jezeli chodzi o tluszcze to zwroc uwage na zawartosci kwasow tluszczowych i rowniez przetworzenie produktu. Oliwa z oliwek extra virgin, olej lniany wysokolinolenowy czy rzepakowy to glowne oleje, ktore warto dodac do diety. Jest jeszcze kilka innych [...]
Czy zamiast ryżu z kurczakiem po treningu ryż z jogurtem może być? Ewentualnie jest do zaakceptowania (o ile mowa tu o jogurcie naturalnym), ale staraj się różnicować źródła białka. Poza tym pora potreningowa to czas, kiedy warto wrzucic cos extra organizmowi;-) Nie, nie może. Jogurt nie zawiera praktycznie żadnych wartości odżywczych. Bazujesz na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Liczyłeś zapotrzebowanie? Malo masz cos tych kcal. Poza tym, oprócz nabiału i piersi z kurczaka, są tez inne źródła białka. Wywal część twarogu i zastąp czymś innym.
[...] i indywidualnego podejścia dietetycznego Węglowodany – ile, kiedy, ważność GI, tabele GI, GL i korelacja z GI Błonnik Insulina – przyjaciel czy wróg? Białko – ile, najlepsze źródła, Tłuszcze – dlaczego ich potrzebujesz, ile, „złe tłuszcze”, „dobre tłuszcze” Makroskładniki żywieniowe – ich budowa, funkcja oraz trawienie – funkcje wątroby, trzustki [...]
[...] i indywidualnego podejścia dietetycznego Węglowodany – ile, kiedy, ważność GI, tabele GI, GL i korelacja z GI Błonnik Insulina – przyjaciel czy wróg? Białko – ile, najlepsze źródła, Tłuszcze – dlaczego ich potrzebujesz, ile, „złe tłuszcze”, „dobre tłuszcze” Makroskładniki żywieniowe – ich budowa, funkcja oraz trawienie – funkcje wątroby, trzustki [...]
[...] 125gT max30gW (obawiam się oj jak ja się tego obawiam,przyznam że dziś cały dzień boli mnie brzuch ze stresu na samą myśl, jak dziecko przed pierwszym dniem szkoły @-)) -źródła białka: jaja,ryby- przedewszystkim, owoce morza, mięso, nabiału nie spożywam - źródła tłuszczy: oliwa,olej kokosowy, olej z orzechów włoskich,orzechy, wiórki [...]
Orzechy, olej (np. rzepakowy, nierafinowany) czy oliwa to naturalne i zdrowe źródła tłuszczów w diecie. To że tłuszcz jest wysokokaloryczny nie oznacza, ze trzeba przestać go jeść, ponieważ jest wartościowym i niezbędnym składnikiem odżywczym. Fajnie, że schudłeś stosując swój sposób odżywiania, ale nie znaczy wcale jest on najlepszy, czy chociaż [...]
Chcesz masować, czy redukować? Poza tym, tych kcal to masz tam, jakbyś miał umierać. Poza kurczakiem i serem białym są tez inne źródła białka. Tłuszczu bym dorzucił, węgli też i masował. Gdzie warzywa, gdzie owoce? ekspertem nie jest.. ale jeśli chcesz się pozbyć tłuszczu, to musisz: - nie spożywać tłuszczów (tylko naturalne np. w rybach) - nie [...]
[...] jadłospisie), jakoś tak mnie ciągnie do białego. A powiem też szczerze, że o ile lubię mięso, to dwa razy mięso dziennie jest dla mnie nie do strawienia. Może jakieś inne źródła białka? Jakieś suplementy? Nie znam się na tym. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/56545ab605b34ae995c0c4fac22d1f17.png Zmieniony przez - sati w dniu 2012-09-13 18:49:36